Απογειώστε την εργασία σας στον υπολογιστή

  1. Home
  2. Διαδίκτυο
Απογειώστε την εργασία σας στον υπολογιστή

Οι τοπ 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου πού όλοι πρέπει να ξέρουν.

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας σε ένα μεγάλο βαθμό. Μπορούν να μειώσουν την καταπόνηση των δακτύλων μας λόγω των επαναλήψεων και να μας κρατήσουν συγκεντρωμένους. Για παράδειγμα, κάνοντας highlight ένα κομμάτι κειμένου και πατώντας Ctrl + C είναι πολύ πιο γρήγορο από το να βγάλετε το χέρι σας από το πληκτρολόγιο, να κάνετε highlight με το ποντίκι, μετά copy από το menu αρχείου και μετά να βάλετε τα χέρια σας πίσω στο πληκτρολόγιο.

Παρακάτω θα βρείτε 10 συντομεύσεις που προτείνουμε σε όλους να μάθουν απέξω.

  1. Ctrl + C  ή  Ctrl + Insert

Και τα δύο θα αντιγράψουν το τονισμένο κείμενο ή το επιλεγμένο αντικείμενο. Αν θέλετε να κάνετε αποκοπή τότε πατήστε Ctrl + X

  1. Ctrl + V  ή  Shift + Insert

Και τα δύο θα επικολλήσουν το κείμενο που έχετε αντιγράψει ή αποκόψει προηγουμένως, στην περιοχή που επιλέγετε.

  1. Funny Keyboard KeysCtrl + Z  και  Ctrl + Y

Αναιρέστε οποιαδήποτε αλλαγή. Για παράδειγμα, αν έχετε κόψει ένα κομμάτι κειμένου που δεν θέλατε, πατήστε αυτό για να το αναιρέσετε, και πατώντας το πολλές φορές μπορείτε να αναιρέσετε πολλαπλές αλλαγές με την σειρά που τις κάνατε. Πατώντας Ctrl + Y μπορείτε να αναιρέσετε την αναίρεση.

  1. Ctrl + F

Πατώντας Ctrl + F ανοίγει την αναζήτηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τον περιηγητή σας στο ίντερνετ. Βρείτε εύκολα όποια λέξη ή φράση αναζητάτε στην οθόνη που βρίσκεστε.

  1. Alt + Tab  ή  Ctrl + Tab

Αλλάξτε γρήγορα τις καρτέλες μεταξύ των ανοιχτών προγραμμάτων, προχωρώντας μπροστά (δεξιόστροφα).

  • Tip: Πατήστε Ctrl + Tab για να αλλάξετε tabs μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα.
  • Tip: Προσθέτοντας το Shift key στην συντόμευση θα σας πηγαίνει πίσω στα προγράμματα. Για παράδειγμα, αν πατήσετε Alt + Tab και περάσετε το πρόγραμμα που θέλατε να γυρίσετε, πατήστε Alt + Shift + Tab για να γυρίσετε πίσω.
  • Tip: Οι χρήστες των Windows Vista και Windows 7 μπορούν επίσης να πατήσουν το Windows Key + Tab για να αλλάξουν μεταξύ προγραμμάτων με ένα full screenshot των ανοιχτών παραθύρων.
  1. Ctrl + Back space  και  Ctrl + Left  ή  Right arrowshortcut-funny

Το Ctrl + Backspace θα διαγράψει ολόκληρη την λέξη κάθε φόρα που το πατάτε αντί για έναν μόνο χαρακτήρα.

Κρατώντας το Ctrl και πατώντας το δεξί η αριστερό βέλος, θα μετακινεί τον κέρσορα σας μια ολόκληρη λέξη αντί για έναν χαρακτήρα την φορά. Αν θέλετε να τονίσετε μια λέξη, τότε πατήστε κρατημένο Ctrl + Shift και μετά αριστερό η δεξί βελάκι για να μετακινηθείτε μία λέξη κάθε φορά που το πατάτε ενώ τονίζετε κάθε λέξη που περνάτε.

  1. Ctrl + S

Ενώ δουλεύετε σε ένα έγγραφο ή κάποιο άλλο αρχείο σε σχεδόν όλα τα προγράμματα, πατώντας Ctrl + S σώζετε την πρόοδό σας. Αυτή η συντόμευση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά κάθε φορά που δουλεύετε σε οτιδήποτε σημαντικό για να μην υπάρχουν τυχόν απώλειες.

  1. Ctrl + Home  ή  Ctrl + End

Το Ctrl + Home θα μετακινήσει τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου και το Ctrl + End θα το μετακινήσει στο τέλος του. Αυτές οι συντομεύσεις λειτουργούν με σχεδόν όλα τα έγγραφα αλλά και με τις ιστοσελίδες.

  1. Ctrl + P

Ανοίγει την προεπισκόπηση εκτύπωσης για οποιοδήποτε αρχείο ή σελίδα που έχετε ανοιχτό. Πατήστε για παράδειγμα Ctrl + P τώρα για να ανοίξετε την προεπισκόπηση εκτύπωσης αυτής της σελίδας.
shortcut-key

  1. Page Up, Space bar  και  Page Down

Πατώντας είτε το Page Up είτε το Page Down θα σας μετακινήσει κατά μία σελίδα την φορά προς την κατεύθυνση που πατήσατε, πάνω η κάτω. Στο internet, πατώντας το space θα σας πάει μια σελίδα κάτω.

  • Tip: Μπορείτε επίσης να πατήσετε Shift και Space για να ανεβείτε μια σελίδα.

Άλλες προτεινόμενες συντομεύσεις:

Σας προτείνουμε επίσης τις παρακάτω συντομεύσεις που μπορούν να αποδειχτούν πολύ χρήσιμες:

✓  Ctrl + O

Σας επιτρέπει να διαλέξετε και να ανοίξετε ένα αρχείο μέσα στο τρέχον πρόγραμμα. Αυτό λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των internet browsers.

✓  F2

Όταν επιλέγετε ένα αρχείο, πατώντας F2 μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του αρχείου.

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.