Υπάρχει κακό SEO;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Υπάρχει κακό SEO;

Πολλές φορές βλέπουμε στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων τις Google ιστοσελίδες που η κατασκευή τους δεν πληροί τα βασικά διεθνή κατασκευαστικά standards, ούτε βέβαια και γίνεται κάποια ορθή προώθηση τους στο διαδίκτυο.

Ο λόγος που καταλαμβάνουν καλές θέσεις στην Google είναι το Black hat SEO. Η Google πλέον ελέγχει όλο το υπόβαθρο μιας ιστοσελίδας και βάζει συνεχώς φίλτρα προστασίας από κακοήθη τακτικές SEO .

Κακοήθεια NO1: τα click Farms

Τα click Farms είναι μια μορφή απάτης, όπου μια μεγάλη ομάδα χαμηλόμισθων εργαζομένων έχει προσληφθεί για να κάνει κλικ στις πληρωμένες διαφημίσεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα αυτοματοποιημένο φίλτρο (πχ της Google) να ανιχνεύσει αυτή την κίνηση ως ψεύτικη, επειδή η συμπεριφορά των επισκεπτών εμφανίζεται ακριβώς η ίδια όπως εκείνη ενός πραγματικού νόμιμου επισκέπτη.

Είναι δηλαδή μια επιχείρηση που πληρώνει τους εργαζόμενους να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα για να ενισχύσει τεχνητά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του πελάτη.

Πως λειτουργούν τα click Farms;

OWTET-Monkeyface-Google-SEO-ToolΟι Pay per click πάροχοι, συμπεριλαμβανομένων των Google , Yahoo! και MSN , έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της απάτης. Τα αυτοματοποιημένα φίλτρα απομακρύνουν τις  περισσότερες απόπειρες απάτης. Σε μια προσπάθεια όμως, να παρακαμφθούν αυτά τα συστήματα φιλτραρίσματος, οι υπεύθυνοι των click Farms έχουν αρχίσει να προσομοιώνουν τις επιθέσεις τους, με τις πραγματικές επισκέψεις για να μην γίνονται αντιληπτοί από τα φίλτρα.

Οι απάτη των click Farms είναι εξαιρετικά συχνή στο Facebook και τα Social Media. Οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα Likes ή μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό  των Likes  στις σελίδες τους.

Λ.χ. ένα πολύ ωραίο site για να εντοπίσουμε τους Fake Followers στο twitter είναι αυτό: http://fakers.statuspeople.com/

Ποιοι εργάζονται στα click Farms;

Οι επιχειρήσεις των click Farms  βρίσκονται συνήθως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί σε σχέση με τα δυτικά πρότυπα. Οι εργαζόμενοι κάνουν συνήθως ένα ή δύο δολάρια ανά χίλια κλικ.600

Έρευνα έδειξε ότι περίπου το 30% ή το 40% των κλικ προέρχονται από το Μπαγκλαντές. Πράγμα που σημαίνει περίπου 25.000 άνθρωποι στη Ντάκα χρησιμοποιούν υπολογιστές για ατελείωτες ώρες ώστε να ενισχύσουν την ορατότητα των ιστοσελίδων των πελατών.

Οι εργαζόμενοι, μερικές φορές εργάζονται όλη τη νύχτα σε όχι και τόσο καλές συνθήκες εργασίας. Για πολλούς από αυτούς τους εργαζομένους, το να κάνουν κλικ σε αρκετές διαφημίσεις ανά ημέρα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά τους.

Μπορούν τα click Farms βλάψουν την επιχείρηση μου;

Όταν η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας δεν είναι φυσική αλλά τεχνητή, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ουσιαστικό ενδιαφέρον, άρα και δυνητικούς πελάτες για ακολούθους.

Μπορεί μεν για περιορισμένο χρονικό διάστημα να καταλαμβάνουμε τις πρώτες σελίδες στις μηχανές αναζήτησης, αλλά η βελτίωση των κριτηρίων της Google για την κατάταξη, θα ελέγξει την ιστοσελίδα μας και θα αντιληφθεί το κακοήθες SEO, τοποθετώντας την ιστοσελίδα μας σε black list, χάνοντας έτσι όλα μας τα αποτελέσματα στη Google.

Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να ξαναεμφανιστούμε στις αναζητήσεις.

Οι κακοήθης τεχνικές που γίνονται είναι πάρα πολλές και συνεχώς βγαίνουν καινούριες. Η Google αυξάνει συνεχώς την προστασία και τα κριτήρια και καταπολεμά τα κακοήθη φαινόμενα.

FB3

Πολλές συζητήσεις γίνονται καθημερινά για το τι είναι και τι δεν είναι SEO, καθώς και για τα κριτήρια της Google. Τα πράγματα εξελίσσονται διαρκώς και μόνο οι επαγγελματίες του είδους μπορούν να σας βοηθήσουν.

Άρα λοιπόν οι ορθές τακτικές SEO και η επαγγελματική δουλειά είναι η μόνη λύση, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μόνιμα αποτελέσματα στη Google, αληθινούς επισκέπτες, στοχευμένη προώθηση σε αληθινό κοινό και αύξηση των πωλήσεων μας.

Δείτε εδώ το μεγαλύτερο δημοσιευμένο SEO πελατολόγιο Πανελληνίως, που οι ιστοσελίδες βρίσκονται χρόνια τώρα στις πρώτες θέσεις της Google με ορθές τακτικές SEO

2013-0218-kisspm-about-pg-pic1

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.