Πήγαινε τώρα όπου πάντα ήθελες να πας!

  1. Home
  2. Google
Πήγαινε τώρα όπου πάντα ήθελες να πας!

Το αυτοκίνητο Street View έχει κατακλύσει τους δρόμους!

google-street-view-fleet-1343994208

Αν δείτε στην περιοχή σας ένα περίεργο Opel Astra turbo χρώματος ασημί και να έχει μια μεγάλη κάμερα πάνω του μην ανησυχήσετε!

Πρόκειται για την νέα υπηρεσία της Google το Street View. Με αυτήν την υπηρεσία, αντί για τους κλασικούς χάρτες της Google μπορούμε να δούμε όλους τους δημόσιους δρόμους όπως ακριβώς θα τους βλέπαμε αν τους διασχίζαμε!

Στην ουσία κάνουμε έναν εικονικό περίπατο στους δρόμους που επιλέγουμε να δούμε στο Street View.

Google-street-view-logoΗ υπηρεσία δεν περιορίζεται μόνο στους δημόσιους δρόμους, καθώς συνεργάζεται με επιχειρήσεις, μουσεία, εστιατόρια κ.α δείχνοντας τους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους.

Το καλό με την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ότι διατηρεί και σέβεται τους κανόνες της ιδιωτικότητας καθώς αλλοιώνει πρόσωπα πινακίδες αυτοκινήτων και ότι άλλο μπορεί να προσβάλλει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων.

Οι χρησιμότητες του Street View είναι πολλαπλές: Θέλετε να πάτε διακοπές κάπου και δεν ξέρετε πως θα είναι η περιοχή; Street View! Θέλετε να διαφημίσετε την επιχείρηση σας; Street View! Θέλετε να προγραμματίσετε τις μετακινήσεις σας; Street View! Θέλετε να κάνετε μια βόλτα από την οθόνη του υπολογιστή σας; Street View! Όπως καταλάβατε οι χρησιμότητες του Street View δεν τελειώνουν!

Τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι:

  • Οι εικόνες του Street View δεν αντιστοιχούν σε αληθινό χρόνο. Είναι πολλαπλές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν όταν πέρασε το αυτοκίνητο της Google από την περιοχή.
  • Τα πρόσωπα και οι πινακίδες των αυτοκινήτων αλλοιώνονται. Επίσης όποιος θέλει, έχει την δυνατότητα να κάνει αναφορά και να ζητήσει παραπάνω αλλοίωση.
  • Μετατρέπει φωτογραφίες δρόμων σε Street View.
  • Διαθέτει οπτική γωνία των δρόμων εμβέλειας 360°.
  • Παρέχει δρόμους που έχουν μόνο δημόσια πρόσβαση.

Τελικά το Street View είναι άλλη μια πολύ καλή υπηρεσία της Google ή μια προσπάθεια για Παγκόσμιο Φακέλωμα; Εσείς τι λέτε;

  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.