Marketing με newsletter

  1. Home
  2. E-mail

To Νewsletter Μarketing είναι η προώθηση προϊόντων, νέων υπηρεσιών ή ειδήσεων μέσω στοχευμένων email και εκτοξεύει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Τι είναι το newsletter;

Τα newsletter αποτελεί μια από τις υπηρεσίες που επιβάλλεται να παρέχουν όλες οι επιτυχημένες με SEO ιστοσελίδες προκειμένου να παρουσιάζουν σε όλους τους επισκέπτες ή υποψήφιους πελάτες ή συνεργάτες όλες τις νέες ενέργειες, έργα, παρουσιάσεις, ενημερώσεις κ.ο.κ..

Στην ουσία τα newsletters είναι ενημερωτικά, ψυχαγωγικά ή διαφημιστικά email που δημιουργούνται από τις επιχειρήσεις για να προσελκύσουν πελάτες.

Σαν τρόπος διαφήμισης και προώθησης το newsletter αποτελεί την εξέλιξη του κλασικού διαφημιστικού φυλλαδίου έχοντας πολλά οφέλη όπως: μηδενικό κόστος εκτύπωσης και διανομής, eco friendly καθώς δεν σπαταλιούνται τόνοι χαρτί, στοχευμένο και απεριόριστο κοινό, εύκολο στη διαμόρφωση κλπ.

Πως λειτουργεί ένα newsletter για τον παραλήπτη;

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τα νέα κάποιας ιστοσελίδας, απλά εγγράφεστε στη σχετική φόρμα της ιστοσελίδας, συμπληρώνοντας το email σας. Η συχνότητα που θα σας αποστέλλονται τα ενημερωτικά email είναι ανάλογη με το πόσο συχνά τα στέλνει ο εκάστοτε υπεύθυνος.

Σε ένα newsletter μπορείτε να κάνετε κλικ, σε σχετικούς με την ιστοσελίδα που ενδιαφέρεστε, συνδέσμους. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε newsletter σας παρέχεται η δυνατότητα unsubscribe από αυτό.

Γιατί το Newsletter Marketing είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις;

Α. Πολλαπλοί τρόποι διαδραστικής επικοινωνίας

Ο καθένας από εμάς προτιμά κάτι διαφορετικό για την ενημέρωση του στο internet, είτε αυτό είναι η Google, το Twitter, το email, το LinkedIn, το Corplace για τους επαγγελματίες κλπ.

Το newsletter δίνει την δυνατότητα γεφύρωσης όλων αυτών των προτιμήσεων καθώς το στέλνετε με email, κοινοποιείται στους παραλήπτες σας, ανεβαίνει και στο Blog  του website  και γενικά βομβαρδίζει τον ιστό με την παρουσία σας προσεγγίζοντας όλη αυτή τη ποικιλία ενημερωτικών προτιμήσεων.

Β. Αυξάνει τις πιθανότητες πώλησης

Το γεγονός και μόνο ότι κάποιος έχει εγγραφεί στο newsletter σας είναι από μόνο του ένα πολύ καλό δεδομένο όσον αφορά το ενδιαφέρον του υποψήφιου πελάτη. Με τακτές ενημερώσεις με εύστοχα μηνύματα, ενδιαφέροντα θέματα και θελκτικές εικόνες κεντρίζετε ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον του υποψήφιου πελάτη, χτίζοντας μια σχέση με αυτόν που μπορεί να οδηγηθεί σε πώληση του εκάστοτε προϊόντος σας.

Όσον αφορά τα newsletter που αποστέλλετε εσείς σε άτομα που δεν έχουν εγγραφεί από μόνα τους, με τον ίδιο τρόπο που περιέγραψα ανωτέρω χτίζετε από το μηδέν μια σχέση που έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πώληση.

Γ. Κάνετε… αξέχαστη την παρουσία σας!

Μέσω της σχέσης που χτίζετε λοιπόν με το κοινό σας, το newsletter σας παρέχει την δυνατότητα να κάνετε την παρουσία σας αξέχαστη. Με εύστοχα newsletter μπορείτε να αποτυπώσετε την παρουσία σας στο μυαλό του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, ώστε να σας έχει υπ’όψιν του για μελλοντική αγορά.

Δ. Αλληλεπίδραση με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το newsletter σας μπορεί να κοινοποιηθεί σε Linkedin, Corplace, Twitter και Blog προσφέροντας σας ένα διαδραστικού τύπου Marketing με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα σε ένα! Μοιράζεστε ταυτόχρονα όλα τα νέα, βίντεο, κείμενα και μηνύματα σας με όλων των ειδών τους χρήστες του διαδικτύου.

Ε. Προωθεί και βελτιστοποιεί την ιστοσελίδα σας

Για τους επαγγελματίες του είδους είναι δεδομένο ότι για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στις μηχανές  αναζήτησης, μια από τις τεχνικές για το SEO είναι και η δημιουργία newsletter για την ιστοσελίδα. Το newsletter και γενικότερα η αξιοποίηση των Social Media κάνει την ιστοσελίδα σας Google Friendly και την ανεβάζει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

ΣΤ. Το κείμενο είναι ο βασιλιάς

Ένα προσεγμένο στο περιεχόμενο email marketing τροφοδοτεί σε υλικό και τα υπόλοιπα social media. Έτσι ανακυκλώνοντας το υλικό σας, το κάνετε πιο αντιληπτό στο κοινό σας και το αποτυπώνετε στη μνήμη του.

Για την BLB.gr το newsletter είναι ένα δυνατό εργαλείο το οποίο με την στρατηγική, την εκπαίδευση, την ανάλυση στατιστικών και περιοδική βελτίωση, παρέχει στους πελάτες – συνεργάτες σας, και γενικότερα σε όλο τον κύκλο που δραστηριοποιήστε υψηλή ποιότητα ενημέρωσης.

box_newsletter

Μέσω του newsletter ενημερώνουμε το κοινό μας στο email τους για:
Νέα της εταιρείας, νέα έργα μας, διακρίσεις, νέες συνεργασίες, συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, νέες συμβουλές ενημερωτικού χαρακτήρα, παρουσίαση των καινοτομιών μας, παρουσίαση του φάσματος εργασιών μας κ.α

Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης το EmailBat το οποίο προσφέρει 30.000 αποστολές/μήνα δωρεάν!

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.