Δημιουργήστε την εταιρική σας σελίδα στο Facebook

  1. Home
  2. Internet Marketing
Δημιουργήστε την εταιρική σας σελίδα στο Facebook

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, Youtube, Instagram, linked In κλπ) αποτελούν πλέον παγκοσμίως τον κορυφαίο διαδικτυακό τρόπο επικοινωνίας σε κάθε γωνιά της γης. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσσουν πληροφορίες, μηνύματα, να κάνουν σχόλια και να διαδίδουν ειδήσεις και νέα.

Αλληλεπιδράστε με τους θαυμαστές σας, δώστε τους την δυνατότητα να σχολιάσουν και να κοινοποιήσουν τη δραστηριότητα σας.

σελίδα στο facebook

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η εκμετάλλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από κάθε επιχείρηση, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις υπηρεσίες – παροχές της και να διαφημίσει στο έπακρο το έργο της. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποφέρει επίσης αλληλεπίδραση με την αγορά και τους υποψήφιους πελάτες σε μορφή ερωταποκρίσεων καθώς και άμεσης καθημερινής ενημέρωσης.

Τι είναι η σελίδα στο Facebook?

fb1To Facebook παρέχει στους επαγγελματίες χρήστες μια εύκολη διαδικασία migration για την δημιουργία σελίδας (προσοχή όχι προφίλ!) για να προωθήσουν την επιχείρησή τους.

Πλεονεκτήματα δημιουργίας εταιρικής σελίδας στο facebook και όχι ενός προσωπικού προφίλ:

  • Σε ένα Facebook page δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των fans – followers, ενώ σε ένα προφίλ υπάρχει το γνωστό όριο των 5.000 φίλων.
  • Ο άμεσα ενδιαφερόμενος για την επιχείρησή σας και πιθανόν υποψήφιος πελάτης σας, μπορεί να μην θέλει να φαίνονται όλα τα προσωπικά στοιχεία και η δραστηριότητα του στο facebook κάνοντας “φίλο” το προφίλ της επιχείρησης, ενώ είναι πολύ πιο διακριτικό για εκείνον να κάνει απλά like σε μια στοχευμένη και ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Facebook page της επιχείρησης σας.
  • Το Facebook page σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε τα στατιστικά στοιχείααπήχηση επισκέψεων, like, σχολίων κλπ. που σε ένα απλό προφίλ δεν μπορείτε να δείτε.
  • Σε ένα Facebook Page μπορείτε να κάνετε διαφήμιση και να προωθήσετε μια ανάρτηση αυξάνοντας την απήχηση σας, ενώ σε ένα Facebook Profile δεν μπορείτε πραγματοποιήσετε τέτοιες κινήσεις.
  • Στα Facebook Pages μπορείτε μέσω των διαχειριστών που εσείς επιλέγετε (καθώς και των αρμοδιοτήτων του καθενός) να ελέγχετε τυχόν ανεπιθύμητα posts κλπ ώστε να μην φαίνονται στο wall της σελίδας σας.
  • Γενικά το Facebook, σύμφωνα με τους όρους χρήσης του, απαγορεύει την ύπαρξη Facebook Profile σε άνθρωπο που δεν είναι άνω των 13 χρονών, αλλά και ένα άτομο να έχει παραπάνω από ένα προφίλ. Κατά καιρούς έχουν τιμωρηθεί με διαγραφή λογαριασμών που δεν αντιστοιχούν σε φυσικό πρόσωπο αλλά σε επιχείρηση.

Δημιουργία εταιρικής σελίδας στο Facebook  ή ενεργοποίηση επαγγελματικής λειτουργίας

1. Ενεργοποίηση επαγγελματικής λειτουργίας

Πλεονεκτήματα:
– Μπορείτε να πληρώνεστε για το περιεχόμενό σας
– Διευρύνετε το κοινό σας
– Η ρύθμιση ακολούθων του προφίλ σας θα οριστεί σε δημόσια για να βλέπουν όλοι το δημόσιο περιεχόμενό σας στη Ροή τους. 
– Εμφάνιση στατιστικών στοιχείων περιεχομένου
– Μάθετε περισσότερα για το κοινό σας και δείτε πόσο καλά αποδίδει το περιεχόμενό σας.                                     

2. Δημιουργία Σελίδας στο Facebook

Το Facebookπλέον είναι ένα τρομερό εργαλείο internet marketing. Για να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook πρέπει να συνειδητοποιήσετε πολύ καλά την είναι διαφορετικό πράγμα το προφίλ μας και διαφορετικό η σελίδα.

Ένα φυσικό πρόσωπο όπως εσείς, συνδέετε για πρώτη φορά στο Facebook και δημιουργεί το προφίλ του, το οποίο είναι μοναδικό. Ένα προφίλ μπορεί να δημιουργήσει απεριόριστες σελίδες στο Facebook. Επίσης η κάθε σελίδα στο Facebook μπορεί να έχει απεριόριστα προφίλ διαχειριστών.

Έχοντας κατανοήσει λοιπόν τα οφέλη που προσφέρει στην επιχείρηση σας ένα Facebook Page πάμε να δούμε βήμα-βήμα, πώς θα δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook:

  1. Συνδέεστε στο προσωπικό σας προφίλ, μπαίνετε κλικάρετε στις πολλές τελίστες επάνω δεξιά και επιλέγετε “Σελίδα“.

πώς να φτιάξω μία σελίδα στο facebook

2. Συμπληρώνετε προσεκτικά και σωστά όλα τα απαραίτητα πεδία που χρειάζονται ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη σελίδα στο Facebook.

πώς να φτιάξω μία σελίδα στο facebook

3. Για την εικόνα προφίλ επιλέξτε το λογότυπο της επιχείρησης σας και στο εξώφυλλο, προτιμήστε μια γενική εικόνα καλής ανάλυσης, που να αντιστοιχεί στην ιδιότητα της επιχείρησης σας.

Ποιες είναι οι ιδανικές διαστάσεις για εικόνα εξωφύλλου και προφίλ για μία σελίδα στο Facebook;

Εξώφυλλο Facebook, ιδανικά: 851 x 315 px

ιδανικές διαστάσεις για εικόνα εξωφύλλου στο facebook

Εικόνα προφίλ Facebook (Λογότυπο), ιδανικά: 500 x 500 px

ιδανικές διαστάσεις για εικόνα προφίλ στο facebook

 

 

 

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

4 σχόλια

  • Καλησπέρα σας.
    Αν σας είναι εύκολο,ενημερώστε με γιά τυχόν κόστος

    • Vaggelis

      10 έτη πριν

      Χαίρετε!

      Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όπως βλέπετε και στο άρθρο, μπορείτε με 4 απλά βήματα να φτιάξετε και μόνοι σας μια σελίδα στο Facebook, χωρίς κανένα κόστος.

      Εάν ενδιαφέρεστε για ολοκληρωμένες υπηρεσίες internet marketing και προώθησης στα social media, πρέπει να μιλήσουμε για να μελετήσουμε μαζί τις ανάγκες σας.

      Τα social media είναι ο τελάλης του website σας που το κοινωνικοποιεί. Άρα βοηθούν πολύ και στο SEO της ιστοσελίδας σας.

      Θα χαρούμε να σας κάνουμε πρώτο όνομα στην αγορά, καθώς αυτό είναι η ειδικότητα μας! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, εδώ

  • kinthi

    9 έτη πριν

    να ρωτήσω.. μπορουμε να διαχειριστούμε μια σελίδα χωρίς να έχω προφίλ;;

    • Vaggelis

      9 έτη πριν

      Καλημέρα σας! Προκειμένου να διαχειριστείτε μια σελίδα στο Facebook, πρέπει απαραίτητα να έχετε ένα προφίλ. Μέσω του προφίλ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα. Αν η ιδιοκτησία της σελίδας ανήκει σε άλλο χρήστη του Facebook, τότε, πρέπει να γίνετε “φίλοι” στο Facebook και να σας κάνει ο ίδιος διαχειριστή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.