Κατασκευάστε μια δυναμική ιστοσελίδα με το δωρεάν σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla! CMS. Έχει την άδεια GNU General Public License που σημαίνει ο οποιοσδήποτε μπορεί να το αποκτήσει δωρεάν.

Τι σημαίνει η άδεια GNU General Public License;

Προϋποθέσεις για τα παραπάνω είναι ο ανοιχτός κώδικας, δηλαδή ο κώδικας του προγράμματος να είναι γνωστός και προσβάσιμος στον χρήστη. Η διαφορά της GPL από την BSD είναι ότι κάθε αντίγραφο, παράγωγο και προϊόν ενός GPL προγράμματος, υποχρεούται να κυκλοφορεί κι αυτό υπό την ίδια άδεια. Αντίθετα στην άλλη περίπτωση, τα παράγωγα προγράμματα μπορεί να είναι και ιδιόκτητα (κλειστού κώδικα).

περισσότερα: http://istoselides.wordpress.com/2010/01/05/%ce%b7-%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1-gnu-general-public-license/

Επισκόπηση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του Joomla! CMS

Το Joomla είναι πολλά περισσότερα από ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του αλλά η αληθινή δύναμη του Joomla βρίσκεται στις επεκτάσεις του.

Διαχείριση χρηστών

Το Joomla έχει ένα σύστημα εγγραφής που επιτρέπει στους χρήστες για να διαμορφώσουν τις προσωπικές επιλογές τους. Υπάρχουν εννέα ομάδες χρηστών με διάφορους τύπους αδειών, δηλαδή σε ποιους χρήστες επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση, να εκδώσουν, να δημοσιεύσουν και να διαχειριστούν.

Η επικύρωση είναι ένα σημαντικό μέρος των πρωτοκόλλων διαχείρισης χρηστών και υποστήριξης Joomla, συμπεριλαμβανομένων των  LDAP, OpenID, ακόμη και του Gmail. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες πληροφορίες λογαριασμού τους για να βελτιώσουν τη διαδικασία εγγραφής.

Διαχείριση πολυμέσων (εικόνες, βίντεο, ήχος)

Ο διαχειριστής MEDIA είναι ένα εργαλείο για εύκολη διαχείριση αρχείων και φακέλων μέσων ενώ μπορείτε να διαμορφώσετε τις τοποθετήσεις τύπων MIME για να χειριστείτε οποιοδήποτε τύπο αρχείου. Ο διαχειριστής MEDIA είναι ενσωματωμένος στο εργαλείο Συντάκτης άρθρου ώστε να μπορείτε να εισάγετε εικόνες και άλλα αρχεία οποιαδήποτε στιγμή.

Διαχείριση γλωσσών

Υπάρχει διεθνής υποστήριξη για πολλές παγκόσμιες γλώσσες με utf-8 κωδικοποίηση. Εάν θέλετε τον ιστοχώρο σας σε μια γλώσσα και την διαχείρισή του σε άλλη, οι πολλαπλές γλώσσες είναι δυνατές.

Διαχείριση banner (διαφήμισης)

Είναι εύκολο να εισάγετε banner και διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας τον banner manager, αρχίζοντας από τη δημιουργία ενός σχεδιαγράμματος πελατών. Μόλις προσθέσετε τις καμπάνιες και τα banners, μπορείτε να θέσετε τους αριθμούς εμφάνισης, πρόσθετα URLs, και άλλα.

Διαχείριση επαφών

Ο contact manager βοηθά τους χρήστες σας να βρουν το σωστό πρόσωπο και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Υποστηρίζει επίσης τις πολλαπλές μορφές επαφών που πηγαίνουν στα συγκεκριμένα άτομα καθώς επίσης και τις ομάδες.

Ψηφοφορίες

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους χρήστες σας, είναι εύκολο να δημιουργηθούν  ψηφοφορίες με πολλαπλές επιλογές.

Αναζήτηση

Βοηθά στην πλοήγηση των χρηστών στα πιο δημοφιλή στοιχεία αναζήτησης και παρέχει στον admin στατιστικές αναζήτησης.

Διαχείριση συνδέσεων Ιστού

Η παροχή συνδέσμων για τους χρήστες είναι απλή και μπορείτε να τους ταξινομήσετε σε κατηγορίες, να μετρήσετε ακόμη και τα κλικς.

Διαχείριση περιεχομένου

Μπορείτε να οργανώσετε το περιεχόμενό σας με οποιοδήποτε τρόπο θέλετε και όχι απαραιτήτως όπως θα είναι στον ιστοχώρο σας. Οι χρήστες σας μπορούν να βαθμολογήσουν τα άρθρα, να τα στείλουν αυτόματα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο σε έναν φίλο, ή να τα προβάλλουν σε PDF (με την υποστήριξη utf-8 για όλες τις γλώσσες). Οι administrators μπορούν να αρχειοθετήσουν το περιεχόμενο για την απόκρυψη από επισκέπτες.

Στους δημόσια websites, ενσωματωμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προστατεύει τα email σας από τα spambots.

Η δημιουργία του περιεχομένου είναι απλή με το WYSIWYG συντάκτη (What You See Is What You Get – δηλαδή ότι δακτυλογραφείτε είναι ακριβώς αυτό που θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα), που δίνει ακόμη και στους αρχάριους χρήστες τη δυνατότητα να συνδυάσουν το κείμενο, εικόνες με έναν όμορφο τρόπο. Μόλις δημιουργήσετε τα άρθρα σας, υπάρχουν διάφορες προ-εγκατεστημένες ενότητες ώστε να παρουσιαστούν τα δημοφιλέστερα άρθρα, τα πιό πρόσφατα νέα στοιχεία, newsflashes, σχετικά άρθρα, και άλλα.

Syndication και διαχείριση Newsfeed

Με το Joomla, είναι εύκολο να συντονίσετε το περιεχόμενό σας με Syndication, όπου επιτρέπει στους επισκέπτες σας να εγγραφούν στο νέο περιεχόμενο με τον αγαπημένο RSS αναγνώστη τους. Είναι εξίσου εύκολο να ενσωματωθούν οι τροφοδοσίες RSS από άλλες πηγές και να αθροιστούν όλες στο site σας.

Διαχείριση MENU επιλογών

Ο MENU manager επιτρέπει σε σας να δημιουργήσετε επιλογές και στοιχεία επιλογών όσα και να χρειάζεστε. Μπορείτε να κτίσετε την ιεραρχία των επιλογών σας (και τα τοποθετημένα στοιχεία επιλογών) απολύτως ανεξάρτητα από την ικανοποιημένη δομή του περιεχομένου. Τοποθετήστε MENU σε πολλές θέσεις και σε οποιοδήποτε στυλ θέλετε, rollovers, dropdown, flyouts, και οποιοδήποτε σύστημα ΜΕΝU υπάρχει. Επίσης τα breadcrumbs έρχονται να βοηθήσουν στον προσανατολισμό των επισκεπτών του site.

Διαχείριση προτύπων

Τα πρότυπα στο Joomla είναι ένας ισχυρός τρόπος να γίνει το site σας ακριβώς όπως θέλετε, είτε χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο πρότυπο για όλο το site είτε ένα ξεχωριστό πρότυπο για κάθε τμήμα του.

Ενσωματωμένο σύστημα βοήθειας

Το Joomla έχει ενσωματωμένο τμήμα βοήθειας για να βοηθήσει τους χρήστες με την εύρεση του τι χρειάζονται. Ένα γλωσσάρι εξηγεί τους όρους σε αγγλικά ενώ ένας ελεγκτής έκδοσης επαληθεύει ότι χρησιμοποιείτε την πιό πρόσφατη έκδοση.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα συστήματος

Γρήγορη φόρτωση σελίδων είναι δυνατή με την page cache, granular-level module caching, και την GZIP συμπίεση σελίδας.

Εάν ο διαχειριστής του site σας πρέπει να ανιχνεύσει λάθη και σφάλματα, η debugging mode και η error reporting  είναι ανεκτίμητα.

Το FTP layer επιτρέπει τις μεταφορές αρχείων (όπως την εγκατάσταση επεκτάσεων) χωρίς να πρέπει να γίνουν όλοι οι φάκελλοι και τα αρχεία writable, καθιστώντας τη ζωή του admin σας ευκολότερη, αυξάνοντας την ασφάλεια του site σας.

Οι Administators επικοινωνούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τους χρήστες one-on-one μέσω του ιδιωτικού μηνύματος ή με όλους τους χρήστες μέσω του συστήματος μαζικής αποστολής.

Υπηρεσίες Ιστού

Με τις υπηρεσίες Ιστού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Remote Procedure Calls (μέσω του HTTP και XML). Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τις υπηρεσίες xml-RPC με το Blogger και Joomla APIs.

Ισχυρή επεκτασιμότητα

Επισκεφτείτε τον κατάλογο επεκτάσεων Joomla για να δείτε χιλιάδες τρόπους επέκτασης του Joomla ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας:  Joomla Extensions Directory

πηγή: http://www.joomla.org/core-features.html

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.