14 Βασικά Στοιχεία, για ένα επιτυχημένο Newsletter!

  1. Home
  2. Internet Marketing
14 Βασικά Στοιχεία, για ένα επιτυχημένο Newsletter!

Όταν δημιουργείς ένα e-mail για την επειχείρησή σου, θέλεις να λάβεις ικανοποιητικά αποτελέσματα και εμείς θέλουμε να σε βοηθήσουμε να εξασφαλίσεις την επιτυχία!

Δοκίμασε να εφαρμόσεις την παρακάτω λίστα με τα 14 εύχρηστα εργαλεία που αφορούν αποκλειστικά το Marketing μέσω E-mail , πρωτού πατήσεις το Send…

Ποια είναι τα 5 Συστατικά, για μια επιτυχημένη εκστρατεία Newsletter ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1. Επιβεβαίωσε το πεδίο “από:”

Θέλεις το e-mail σου να να λαμβάνεται από έναν λογαριασμό της εταιρείας σου! Το όνομα της εταιρείας σου, πρέπει να εμφανίζεται στο πεδίο “από:” , έτσι ώστε να διευκρινίζεται απευθείας, από ποιον προέρχεται το mail.

2. Εξέτασε τη γραμμή του θέματος

Είναι το θέμα σου σύντομο και στοχευμένο; Θέματα που αποτελούνται από έξι έως δέκα λέξεις, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανοιγμάτων! Καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τα e-mail τους από τα smartphones, ένας σύντομος και περιεκτικός τίτλος στη γραμμή του θέματος, σίγουρα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο.

3. Τσέκαρε την επικεφαλίδα σου

Η επικεφαλίδα που χρησιμοποιείς, είναι πιασάρικη; Μάθε πως λειτουργεί ως ένα δευτερεύον θέμα και εμφανίζεται στην προεπισκόπηση του mail στον αναγνώστη! Η πρώτη γραμμή του κειμένου σου, γίνεται η επικεφαλίδα του mail σου, η οποία προβάλλει στους χρήστες επιπλέον πληροφορίες.

4. Επικεντρώσου στα CTA Buttons σου

Χωρίς να διαβάσεις ολόκληρο το κείμενό σου, μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η πρόσκλησή του προς τον αναγνώστη ή αν υπάρχει κάτι παρόμοιο; Αν όχι, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάποιες διορθώσεις… Θα προτείνω τη δημιουργία ενός CTA Button, ώστε να καλείς τον αναγνώστη σε …δράση!

5. Εξέτασε το συνδυασμό χρωμάτων που χρησιμοποιείς

Θέλεις το mail σου να δείχνει επαγγελματικό και να “δένειομοιόμορφα. “Παίξε” ανάμεσα σε δύο ή τρία χρώματα. Συνήθως τα πολλά χρώματα, αποσπούν την προσοχή. Για να επιλέξεις χρώμα απλά και σίγουρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συνδυασμό των χρωμάτων του λογοτύπου της επιχείρησής σου, για μια σίγουρη και ομοιόμορφη εμφάνιση και αίσθηση.

Διάβασε Τι Δείχνει για την Εταιρεία σου το χρώμα στο Λογότυπό της!

6. Εξέτασε το στυλ της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείς

Είναι το κείμενό σου ευανάγνωστο; Δεν είναι ώρα να χρησιμοποιείς περίεργες και δυσνόητες γραμματοσειρές. Πρέπει να υπάρχει σαφήνεια. Σκέψου μια βασική γραμματοσειρά, όπως την Times New Roman ή την Arial και ρύθμισε το μέγεθος γύρω στο 12.

7. Έκανες λειτουργικό έλεγχο στις συνδέσεις σου;

Κανείς δεν θέλει να στείλει ένα mail και να μη λειτουργούν οι υπερσυνδέσμοι που έφτιαξες και τα CTA Buttons. Στείλε αρχικά σε εσένα και στους συναδέλφους σου ένα mail για λειτουργικό έλεγχο, ώστε να τεστάρεις ότι όλες οι συνδέσεις που περιέχονται λειτουργούν σωστά.

8. Απέφυγε κοινότυπες, κλισέ εκφράσεις

Πρέπει να αποφύγεις κοινότυπες και κλισέ εκφράσεις του marketing στο e-mail σου και εκφράσεις, όπως “επικό” ή “επαναστατικό” … Οι λέξεις, έχουν τρομερή δύναμη! Το γνωρίζουμε καλά αυτό. Χρησιμοποίησε λέξεις που ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να δράσει, τον πελάτη να αγοράσει ή τον δωρητή, να δωρήσει!

9. Προκαλείς το αίσθημα του επείγοντος, της ανάγκης;

Παρακίνησε τους αναγνώστες σου να δράσουν, χρησιμοποιώντας το αίσθημα του επείγοντος. Αν παρουσιάζεις κάποια προσφορά, όρισε μια ημερομηνία λήξης, ώστε να παροτρύνεις τους αναγνώστες να δράσουν το συντομότερο δυνατό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκφράσεις, όπως: “Τελευταία ευκαιρία” , “Τελευταία προσφορά” , κ.ά..

10. Εξέτασε το περιεχόμενο σου, για εκείνο το “ιδιαίτερο στοιχείο”

Θέλεις, όταν ένας παραλήπτης ανοίξει ένα από τα mail σου, να μη χάσει το ενδιαφέρον του και να συνεχίσει να το διαβάζει μέχρι τέλους. Για να το καταφέρεις αυτό και να “κολλήσεις” τον αναγνώστη σου, πρέπει το περιεχόμενό σου να είναι ιδιαίτερο και συναρπαστικό. Είτε παρουσιάζοντας μια μεγάλη προσφορά, είτε ενημερώνοντας τους αναγνώστες για μια νέα υπηρεσία της εταιρείας σου ή ένα νέο προϊόν, είτε και προκαλώντας τους να γελάσουν… Το περιεχόμενό σου, χρειάζεται αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που θα το κάνει ξεχωριστό και ενδιαφέρον.

11. Διάβασε το 2 φορές, πριν πατήσεις Send!

Διάβασέ το και ξαναδιάβασέ το… Την πρώτη φορά, από την αρχή μέχρι το τέλος. Τη δεύτερη φορά, από το τέλος στην αρχή. Διαβάζοντας τις προτάσεις εκτός σειράς, σίγουρα θα εντοπίσεις σημαντικά λάθη. Γι’ αυτό, τα μάτια σου …δεκατέσσερα! .

12. Αναθεώρησε τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησες

Το e-mail σου, πρέπει να περιέχει και μερικές εικόνες. Βοηθούν στην ανάγνωση και “σπάνε” τη μονοτονία ενός κειμένου. Μόνο πρόσεχε, οι φωτογραφίες που θα επιλέξεις, να είναι σχετικές με το περιεχόμενό σου και στο σωστό μέγεθος!

13. Ξεκίνα με ένα test!

Για να μεγιστοποιήσεις την απήχηση των e-mail σου, μπορείς να κάνεις ορισμένες δοκιμές. Για παράδειγμα, να τεστάρεις τον τίτλο του αλλάζοντας μια λέξη και να το στείλεις σε έναν περιορισμένο αριθμό παραληπτών της λίστας σου, ώστε να δεις την απήχησή του και στις δύο περιπτώσεις. Σύγκρινε τα αποτελέσματα και κατοχύρωσε τον τίτλο με τα καλύτερα ποσοστά!

14. Στείλε το e-mail, στον εαυτό σου

Μια καλή ιδέα είναι, εκτός από το να κάνεις μια απλή προεπισκόπηση του mail, να το στείλεις αρχικά στον εαυτό σου και στους συναδέλφους σου, ώστε να έχεις μια εμπεριστατωμένη εικόνα του και να εντοπίσεις κι άλλα ξεχασμένα λάθη…

Αφού κατάλαβες καλά και εφάρμοσες βήμα-βήμα την παραπάνω λίστα, μπορείς πλέον να πατήσεις το Send! Κάθε φορά που ετοιμάζεις τη νέα σου εκστρατεία Newsletter, μην ξεχνάς να την ακολουθείς και να την συμβουλεύεσαι!

billionphotos-1062999

πηγή: blog.verticalresponse.com

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

2 σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.